Thursday, July 18, 2024

Gek, maar cool !

February 27, 2014

Mijn leven is gek... maar als het dat niet was, zou het mijn leven niet zijn.

De laatste weken ben ik een nieuw CHIC album aan het opnemen, maar wat het raarste is: de meeste nummers komen uit onuitgegeven demos en opnames dat ik met Bernard Edwards en Tony Thompson heb gemaakt, zij waren mijn originele band makkers. Beiden 'Nard en Tony', zijn vele vele jaren geleden overleden.

Het materiaal dat we hebben teruggevonden bestaat uit demos van mijn eerste solo plaat, tot nummers die Bernard voor CHIC had gemaakt... maar nooit geselecteerd zijn geraakt door het platenlabel en de nummers zijn nooit verder afgewerkt geweest.

Gelukkig, hebben ze ook een paar tapes van mijn filmmuziek teruggevonden in de Warner tape kluis. Ik zocht er al jaren naar... en in die dozen waar ze die hadden gevonden, zaten nog andere tapes die ik compleet vergeten was. Gek toch?

Ik wist niet in welke staat de tapes zouden zijn of zelfs nog speelbaar waren, dus we hebben direct de nodige stappen ondernomen om een tape technieker aan te spreken om ze te kunnen herstellen en digitaliseren vooralleer ze voor eeuwig verloren zouden zijn.

Niet alleen deden alle variaties van tapes (analoog, 2 inch, multi-track, casette en 1/4 inch 2-track tapes) het nog prima, ze klonken nog schitterend ook... de voordelen van een analoge tape. Zelfs de oudste tapes klonken nog geweldig.

Het plezier om te luisteren naar mijn oude gekke groove ideeën spelend met mijn ex-bandleden is puur genieten. Het was soms moeilijk voor mij om te beslissen om deze nummers te finaliseren want ik hou van muziek alleen al voor de muziek op zich. Het hoeft niet afgewerkt te zijn, of commercieel, of gehoord worden door iemand anders dan mezelf, om me voldoening te geven.

Dit gezegd zijnde, ik heb de tapes aan een aantal andere artiesten laten horen en dat heeft mij gemotiveerd om ze af te werken. Ik ben hier enorm opgewonden over!

Ja hoor, mijn leven is gek, maar dit is Cool.

 


Ik, Tony Thompson, en Bernard Edwards van CHIC


Ik vond deze foto uit de jaren 80 met bijna iedereen er op behalve de CHIC Strings


De kern van de CHIC Org in '82 op een TV show genaamd All My Children, rond deze tijd maakten we de demos die we net hebben teruggevonden


ik, Tony, en Bernard in vroegere tijden - uiteraard had ik een drankje in mijn hand, zelfs als we buiten waren


Ik heb 1 nummer overdubbed met de Martinez Bros - je ziet aan onze gezichten hoe dat is verlopen


Film scores dat ik al jaren zocht waren teruggevonden - in sommige van die dozen waren andere tapes dat ik compleet vergeten was dat die nog bestonden


Fonzi Thornton en ik en een paar van de CHIC String meiden


Ik en Alfa Anderson tijdens een CHIC Concert


Luci Martin, Nile Rodgers, Bernard Edwards, & Alfa Anderson in Rio


CHIC Stringer Karen Milne, Luci Martin, en de volledige CHIC Org in San Remo


Luci Martin en Michelle Cobbs die zich klaarmaken voor een CHIC show


Ja, mijn leven is gek, maar werken in de studio aan deze muziek is zo cool