Thursday, July 25, 2024

Jij was er voor mij in het leven.

21 December 2014


Full Solar Eclipse, March 20, 2015

Vandaag is het de korste dag van het jaar en officieel de eerste dag van de winter. Wetenschappers zeggen dat elk jaar langer wordt met 25 miljoenste van een seconde. Als dat waar is, zal het vanavond de langste nacht worden in de geschiedenis van de aarde. De dagen zullen vanaf nu terug langer worden tot de lente-equinox, dan duurt de dag en de nacht even lang... maar in 2015, zal het noordelijk halfrond een totale zonsverduistering krijgen... deze combinatie van een lente-equinox en zonsverduistering zal nooit meer opnieuw gebeuren in mijn leven.

De laatste tijd ben ik werkelijk geobsedeerd door tijd. Wanneer kanker uw leven overvalt, kan het vele neveneffecten hebben. In mijn geval, denk ik vaak aan mijn leven en de mensen die ik ben verloren sinds ik muziek maak. Ik denk dat dit ook logisch is, want die mensen en de muziek zijn zo belangrijk voor mij.

Het is dan ook logisch dat ik vaak heb nagedacht over Bernard Edwards, mijn CHIC partner. Ik vond hem dood in zijn hotelkamer in Tokio, Japan, op 18 april 1996. De laatste keer dat ik zijn stem nog hoorde was na ons laatste optreden samen. Ik belde naar zijn hotelkamer en ons kort gesprek eindigde met mijn vraag :"ben je zeker dat je niets nodig hebt?" hij antwoordde: "Alle is in orde, ik moet gewoon wat rusten."

1996 lijkt misschien al lang geleden, maar het voelt als gisteren voor mij... evenals een eeuwigheid.

Tony Thompson, Raymond Jones en Luther Vandross duiken ook vaak op in mijn gedachten. Toen ik aan het werken was aan het nieuwe CHIC album, dacht ik na over een manier om hen te eren. Toen we indertijd opnames deden begonnen we steeds eerst te werken aan de laatste groove, daarna werkten we de song verder af van achter naar voor tot de eerste groove. Deze techniek zorgde er in alle geval voor dat het einde van het nummer steeds dezelfde spanning had als het begin van het nummer.

Een van mijn onlangs teruggevonden analoge demo tapes van CHIC heeft als titel: "Love Somebody Today." Het is eigenlijk een opname van een repetitie. Dit is een van de weinige CHIC tracks waar je een stukje in herkent van de miniem aangepaste versie van een nummer voor Sister Sledge. Het bevat alle groepsleden van onze originele bezetting.

Deze terug gevonden tapes geven me de kans om opnieuw met mijn bandleden te spelen die gestorven zijn. Het zal de lead-single zijn van mijn nieuwe CHIC album.

Ik ontrafel nooit de DVB (Diep Verborgen Betekenis) vóór de uitgave van een album. Ik wil dat de mensen zelf mijn album interpreteren - kunst moet geheimen bevatten. Maar, in dit geval wil ik u op voorhand al wat inlichten zodat je het concept begrijpt met wat ik aan het doen ben in dit project.

Ik lanceer het nieuwe album op 20 maart 2015... op de lente-equinox. Er zal veel in het universum gebeuren die dag, samen met de totale zonsverduistering.

De naam van het eerste nummer is "I'll Be There." De reden hiervoor is: nadat ik Bernard zijn lichaam vond in zijn hotelkamer,zei ik tegen hem "nu kan ik er voor u zijn in de dood, zoals jij er voor mij was in het leven.

 


De ochtend van de korste dag van het jaar, 21 december 2014 vanuit mijn woonkamer.


'Nard & Nile - CHIC Organization LTD


De cover van Melody Maker, Juli '81


CHIC Live bij Le Bar Bat is een opname van de laatste avond dat CHIC samen speelde als een voltallige band voor we uiteen gingen


Het meeste van onze originele CHIC Organization zal op ons volgend album staan


Bernard Edwards en ik zingend naar Atlantic Records in 1977


Luther Vandross lang geleden live met CHIC


CHIC UK VROEGE PROMO - het gaat prachtig zijn om op dit historisch hemels moment te vieren met mijn orignele bandleden


Kim, Fonzi, Luci, Alfa en Folami, dirigent : ik, bij het zingen van het disco nummer "I'll Be There" door CHIC